Шоколадът е наркотик!

Шоколада бил дрога

Ефекта, който произвежда шоколадът върху мозъка е подобен на този на опиума.

До това заключение са достигнали учени, след като направили удивително сравнение между дебелите хора и пристрастените към дрога. В изследването, естествена субстанция от мозъка, наречена енкефалин – ендорфин с подобни на опиума качества се покачил, след като на плъхове бил даван шоколад.

Когато учените използвали дрога, за да стимулират частта от мозъка, в която се образува съединението, те видяли, че плъховете ядат два пъти повече шоколад. В мозъка, енкефалинът се свързва с рецептори, чувствителни на опиати за намаляване на болката и доставяне на удоволствие.

шоколад

Според ръководителя на екипа – д-р Феличеантонио, данните показват връзка между хората със затлъстяване и пристрастените към наркотици.

Според нея, същата част на мозъка, която са изследвали е активна при затлъстелите хора, когато видят храна и когато наркозависимите видят дрога.

Вероятно енкефалинът може да предизвика форми на свръхконсумация или пристрастеност при хората.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/qfgp3pxYzKU

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Шоколадът е наркотик!"

  1. Стоян Тонев   21.12.2016 at 7:17

    Добро утро! Що за глупави изследвания и обяснения?!? На всички е известно, че шоколадът съдържа какао, в което има теобрамин, както в кафето – кофеин. Това са пуринови алкалоиди, които водят до пристрастяване и зависимост! Незабранени наркотици!! Но търговците печелят добре от тях!…

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *