Фитнес и диета: Счупете стереотипите

Съществуват много общи стереотипи за диети и фитнес, които може да срещнете във всяка една точка на света. Въпреки популярността им, повече от тях съвсем не са верни и определено трябва да се избягват. Ето кои са те:

фитнес и диети

Тренировка с тежести прави от жената мъж

Този страх определено е една от най – големите глупости, битуващи в съзнанието на нежния пол. Мили дами, вдигането на щанги не само не ще направи бицепсите ви като на борец тежка категория, но и ще ви помогне да изградите елегантното секси тяло, за което винаги сте мечтали. Ако помпенето на огромни мускули беше толкова лесно, тогава всички ние щяхме да изглеждаме като професионални културисти.

От фитнес се оглупява

Абсолютно невярно твърдение. Без интелект не може да се постигне нищо и особено много в света на професионалния спорт. Нека да вземем за пример Арнолд Шварценегер, чието име от години е синоним на мъжественост и сила. Мислите ли, че ако самият той не си бе изградил правилната стратегия за тренировка, хранене и възстановяване, и не бе имал достатъчно воля да я спазва, би постигнал нещо в този живот? Въпреки че в залата действително има няколко „празни глави” бъдете уверени, че те са единици и тренировките няма да ви накарат да оглупеете.

Никой няма да ме харесва, защото се потя в залата за фитнес

Върховно по своята наивност становище, набивано в главите на масите от противниците на масовия спорт. По време на упражнения е напълно нормално да се изпотите, а ако сте в залата повечето хора около вас би следвало да са в същото положение. Така че не се притеснявайте как изглеждате в салона и приемайте изпотяването като доказателство, че вече сте на път да осъществите мечтите си за стройно тяло.

Отслабване = глад

Да, това беше вярно, но преди 10 години. Последните научни разработки категорично доказаха, че гладните диети са вредни и опасни за здравето. Сега въпросът е не колко ядете, а какво и кога.

Има само лоши въглехидрати

Разбира се, да блъскате в корема си захарни изделия и газирани напитки наистина е лошо, защото те съдържат само вредни въглехидрати. Но фибрите от пълнозърнестите храни, витамините от плодовете и зеленчуците не можете да замените с нищо, а сами по себе си те са едни от най – важните вещества, без които няма да се чувствате никак добре.

Тези момичета приличат ли ви на мъже?

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *