Университетът Оксфорд позволи на гей студентите да ходят с поли и чорапогащи!

Оксфорд университет

В Оксфордския университет са пренаписали законите за строгия дрес код, защото счели, че ощетяват хомосексуалните си студенти. По новите правила студентите, които полагат изпити или присъстват на официални събития, няма вече да носят официално облекло, което е специфично за техния пол.

Това означава, че мъжете ще могат да отиват на изпит с поли и чорапогащи, а жените да носят костюми и вратовръзки. Новите правила, които ще влязат в сила до няколко дни идват след постъпки на обществото на студентите с особена сексуална ориентация в университета. Според тях, промяната ще направи изпитите по-малко стресови за някои студенти. По досега действащите правила, момчетата трябва да носят тъмен костюм и чорапи, черни обувки, бяла папийонка и риза с яка под черните тоги. Момичетата носят поли или панталони, бяла блуза, черни чорапи и обувки и черна панделка на врата. Ако

Студенти от Оксфорд

транссексуален студент е искал да облече униформата на противоположния пол, е трябвало да търси специално разрешение. Говорителят на университета казва, че правилата са поправени, за да се премахне всяко позоваване на равенството между половете, в отговор на опасенията на студенсткия съюз, че съществуващите регламенти не служат на интересите на транссексуалните студенти.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/ER444lGc3Qw

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *