Умно хапче докладва на лекаря дали сте го изпили!

лекарството

В САЩ са одобрили радикално ново дигитално хапче, което може да установи дали сме го изпили и същевременно да съобщи на лекарите, ако забравим.

Компанията Proteus Digital Health заявява, че то може да бъде приспособено за лекарства срещу шизофрения, множествена склероза, Паркинсон и Алцхаймер, както и диабет, и сега се търсят начини да се внедри в Европа.  Всяко хапче  съдържа малък сензор, който комуникира и предава информацията на здравната система, за това как се грижим за здравето си и как отговаря тялото ни.  Веднъж, след като сензорът достигне до стомаха ни, той се захранва от контакта със стомашния сок и предава сигнал, който определя идентичността и времето на поглъщане.  Информацията се пренася по тялото на пациента и достига уред в кожата, който регистрира сигнала и маркира точното време на поглъщане.

умно хапче

Отделно се измерват сърдечния пулс и активността на тялото. Уредът излъчва информацията към приложение за мобилен телефон, която със съгласие на пациента достига до лекарите и съответните служби. В Америка лекарите с нетърпение очакват масовото внедряване на дигиталното хапче, което ще наложи нов стандарт в грижата за здравето на хората.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/si89s5UjB0Q

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *