Уилям и Кейт с паник стая в двореца

Новият апартамент на принца и принцесата ще е готов до месец
Новият апартамент на принца и принцесата ще е готов до месец

  Принц Уилям и Кейт Мидълтън ще влязат във владение на своя нов дом до месец. Сега те живеят в Нотингам Котидж, но щом приключи ремонтът на резиденцията им, адресът им ще е: дворец Кенсингтън, апартамент №1.

Дворецът Кенсингтън в Лондон винаги е приютявал знатни фамилии. В него живееше и принцеса Даяна до развода си с Чарлз. Нейна заслуга е една от чудесните градини, намиращи на територията на имението. Уилям и Кейт ще разполагат с 20 стаи в апартамента си, от които две са предвидени за сина им Джордж – дневна за игра и спалня. В коридора на жилището ще бъде постлан персийски килим за 50 000 долара, донесен от склада на кралицата.

В баровския дом има също 5 приемни зали и 3 спални. Кухните са 3 – две за персонала и една за семейството. Принцът и херцогинята ще спят в просторна стая с две отделни бани. Когато пък им се прииска да се разхождат, ще правят това в огромен зелен парк от затворен тип, за да не бъдат безпокоени от журналисти и почитатели.

Дворец Кенсингтън
Дворец Кенсингтън

Освен с представите за лукс, жилището на знатните особи е съобразено и с изискванията за безопасност. В апартамента има паник стая, в която семейството да се скрие в случаи на терористична заплаха.

На Кейт не й е било позволено да избере дори пердетата за новия дом, защото те трябвало да са от специална материя, предпазваща от счупени стъкла в случай на атентат. Освен това всички електроуреди и други домакински приспособления били проверени да не би да са опасни за здравето на малкия Джордж.

В двореца Кенсингтън звездната двойка ще е обградена с близки хора. В съседния апартамент №4 ще се нанесе братът на Уилям принц Хари. Неговият дом е в непосредствена близост до стаята, в която е живяла майка му.

Резиденцията на Уилям и Кейт е на стойност под 1,5 милиона паунда, което се счита за доста скромна сума за особи от техния ранг. Парите обаче се плащат от държавната хазна, което дразни противниците на монархията. Последните непрекъснато обвиняват кралица Елизабет и роднините й в разточителност.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън Може би, за да си спестят евентуални нови нападки, Уилям и Кейт решиха да бъдат крайно пестеливи при кръщенето на принц Джордж. На тържеството са поканени не повече от 30 души. Церемонията ще се състои на 23 октомври.

Джордж ще бъде вкаран в правата вяра в параклиса на двореца „Сейнт Джеймс“. Кръстниците му ще са шестима, като повечето от тях са приятели на принц Уилям. Разходите по мероприятието няма да надхвърлят 500 паунда, като в тази сума влизат и средствата за почерпка на гостите.

 

Просят си отстъпки в магазините

Херцогинята на Кеймбридж Катрин бе набедена тези дни, че е голяма скръндза. Повод за това стана посещението й в един от любимите й антикварни магазини. В търговския обект Кейт настояла за отстъпка, което шокирало персонала.

„Накупува какви ли не неща и накрая най-нагло заяви, че иска намаление“, казва собственичката. Тя е бясна най-вече заради това, че съпругата на Уилям не помолила учтиво, а буквално наредила да й дадат други цени.

Катрин е известна със страстта си по антиките и е обзавела бебешката стая на сина си Джордж с ретро мебели и аксесоари, припомнят запознати.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *