Това ли е съдията с най-сексистки възгледи?

Съдията сексист

Съдия в Индия предизвика яростна критика сред населението, след като заяви, че няма нищо лошо в това съпругът да бие жена си, докато се грижи добре за нея.

Коментарите били направени по повод на случай за домашно насилие в Бангалор. 28-годишна жена се оплакала в съда, че съпругът й я бие редовно, дори веднъж я изхвърлил от къщи.

Съдията Бахтаватсала казал на жертвата, че всички жени страдат при брака и тя трябва да се пригоди към съпруга си. „ Съпругът ти има добър бизнес, той ще се грижи за теб, защо още говориш за бой?”, казал съдията.

съдебната зала ан индийския съдия

Жената била категорична, че не иска да се върне при мъжа си, но отговорът на съдията бил, съпругът да изведе нея и сина им на обяд. Съдията дори отправил забележка към неомъжена адвокатка, казвайки, че семейни въпроси трябва да се разглеждат само от женени хора, а не от стари моми.

Ето защо, адвокатката трябвало само гледа и когато се ожени да има опит в подобни случаи. Коментарите на съдията са остро критикувани от адвокатите и държавната комисия за жените в Карнатака.

Според тях коментарите на съдията са противоконституционни и незаконни. Това не е първият път, при който съдията се проявява. През май миналата година, 21-годишен младеж заявил, че жена му я няма.

Според съдията, момиче под 21 години не е способно да направи рационална преценка и предложил за момичета под тази възраст да се иска одобрение от родителите за брак. Против съдията е изпратена петиция във Върховния съд на Индия.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/OAF9s6n5cBY

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *