Тийнейджъри хакнаха ЦРУ, Военновъздушните сили, Министерството на здравеопазването, Сони и Нинтендо!

LulzSec

Двама млади хакери са заплашени от затвор, след като признаха, че са атакували сайтовете на най-големите организации. Райън Клиъри, 20 и Джейк Дейвис, 19, членове на международната хакерска група  LulzSec, задръстили уебсайтовете с трафик, за да ги разрушат. 

Миналия юли LulzSec, чието лого е рисуван джентълмен с монокъл и цилиндър, прониканали в системата на английския таблоид SUN и публикували статия за смъртта на Рупърт Мърдок. В Туитър те се обърнали към властите със съобщението: „ Арестувайте ни, предизвикваме ви!”  Дейвис и Клиъри били задържани миналата година след разследване на Скотланд Ярд и ФБР, а както се оказало по-късно един от главните в групата, познат като Сабу бил информатор на ФБР.  Преди няколко дни в съда научили, че младежите са планирали атаки съвместно с членове на Анонимните и Internet Feds. Дейвис и Клиъри са обвинени за серия атаки в

Двамата хакери

компютърните системи на държавни организации. Клиъри е признал за четири атаки на компютрите на Военновъздушните сили на САЩ, базирани в Пентагона. Двамата признават и за незаконно публикуване на конфиденциални данни от компютрите по обществени сайтове. Всички престъпления са били извършени между февруари и септември 2011.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *