Тайната на дълголетието при мъжете – кастрация!

Султански евнух

Учените се открили как мъжете да живеят по-дълго, но повечето от представителите на силния пол ще намерят метода за доста болезнен.

Екип от Корея съобщава, че евнусите (кастрати, които са живяли преди векове), са надживявали значително останалите мъже. Учените предполагат, че мъжките полови хормони са причина за по-краткия живот.

Данните  идват след внимателно проучване на благородници от двора на императора от 1392  до 1910 година.

Китайски кастрат

Според учените, данните хвърлят светлина и върху въпроса за разликата в продължителността на живот на мъжете и жените. Обикновено, кастрираните момченца губели гениталиите си при инциденти, например ухапване от куче или пък били кастрирани, за да влязат в Двореца.

Евнусите можели да се женят и да имат семейства, като осиновяват кастрирани момченца или нормални момиченца.  Хората в онези дни пазели стриктно генеалогични записи като доказателство, че са от благородното общество. Въз основа на тях, учените разбрали, че евнусите живеят средно с 14-19 години повече  от другите мъже.

Сред 81 евнуха, трима са доживели до 100 години, а честотата на срещане на столетници при корейските евнуси е 130 пъти по-голяма от другите развити държави.  Това не може да се отдаде на ползите от живота в Двореца, защото от друга страна, кралете и мъжките членове на кралското семейство доживявали едва до 45 години.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/LNrme7sK-Rk

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Тайната на дълголетието при мъжете – кастрация!"

  1. човек   07.03.2016 at 14:08

    Мисля, че написаното в тази статия е пълна глупост, лудост и лъжа- хората нямаме право да призоваваме (да се смеем и така нататък) за кастрации на хора и така нататък, стерилизация (насилствена и т.н), изнасилвания (и/или съвети и/или заплахи за тях- било анални на мъже и така нататък) на хора и т.н, убийства,самоубийства, войни, вражди, омраза, влизане и/или ходене на хора при психиатри (и/или техните психични и т.н проблеми), побои,удари по тялото, кавги и/или спорове, геноцид над нации от хора, заплахи с оръжие и/или думи (дори казани на шега) и т.н-дори показани в филми, сериали и т.н- това е моето мнение! Няма доказателство, че изнасилвача и физически зрав (а може и да е осъден несправедливо, а реално да е невинен)- би повторил това свое престъпление). Може би само съд може да решава присъдите за всеки човек и т.н. Хората нямаме право да призоваваме за -влизане в болници (вземане на лекарства- било психиатрични и т.н)- било психиатрии и т.н (ходене на лекар/и – било психиатри и т.н) ….На света му трябва да се промени положително- от лошите крайности до които е стигнал), аз не желая изтезания, жестокости, бой, насилия,пошлост, вулгарност, лоши неща, трафиканти на каквото и да е, и т.н-които неща не трябва да съществуват в един добър и възстановен свят (на което се надявам скоро да стане със Земята). ..

    Отговор
  2. man   07.03.2016 at 14:09

    надявам се по -скоро Земята да се оправя и променя в добра посока- аз желая свят без страдания, насилие и въобще без всякакви лоши неща

    Отговор
  3. I write from abroad   07.03.2016 at 14:10

    And I think need: peace on Earth and good among people

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *