Тайната на добрия сън (как да заспиваме лесно)

Щом четете тази статия, със сигурност сте изпитвали ужасното неудобство на безсънието. Цяла нощ се мяташ във всички страни, обливат те горещи вълни, започва да те боли глава. А на сутринта си като пребит и нямаш желание за живот. Ето как може да си помогнете и да се справите с крадците на сън.

техники срещу безсъние

Проверете щитовидната жлеза

Лекари от Ню Йорк разкриват, че между 5 и 10 процента от страдащите от безсъние, имат проблеми с щитовидната жлеза, като повечето от тях дори не знаят. Първите признаци са чувство на постоянна умора (дори да сте се наспали както трябва) и нервност.

Забравете тъгата

Чувството на тъга нанася двоен удар върху здравословния сън. Ако не бъде овладяно своевременно почти винаги предизвиква тежка депресия и безсъние, а при вземане на антидепресанти и сънотворни, може да се стигне до нежелани странични ефекти. Отдавна се знае, че най – сигурното средство срещу тъга са физическите упражнения, които спомагат производството на серотонин и допамин.

*Забележка: Алкохолът и наркотиците не помагат срещу тъга, просто ще ви вкарат в безкраен цикъл от самозалъгване и самосъжаление.

Какво правите през нощта?

Някои хора не могат да спят заради твърде често уриниране. Ако и вие сте от тях незабавно отидете на лекар, защото може да имате инфекция на пикочните пътища. Характерно е за жените над 40-годишна възраст, в която нивата на естроген намаляват и това води до изтъняване на лигавицата на влагалището и пикочния мехур, правейки ги по – податливи на инфекции. Лекари разкриват, че в тази възраст сексуалната активност на жените достига своя апогей, което създава допълнителни предпоставки за инфекции. Ако забележите промяна в навиците си потърсете лекар.

Упражнения за дълбок сън

Когато мускулите са изморени от тренировката, имат нужда от възстановяване и ремонт. Умората просто ще ви принуди да заспите, дори да не го искате въобще. Експерти разкриват, че най – добрата тренировка за сън е аеробната дейност, която продължава между 30 и 45 минути.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *