Столичните тийнейджъри пият най-много!

Ученици пият бира в парка

Според резултатите от международното изследване за условията на живот на младите хора в Европа, софийските тинейджъри са начело по употреба на алкохол.

В това изследване са били препитани ученици от 9 до 12 клас в осем града в Европа. Съгласно тези резултати, нашите деца се наливат най-често с бира, вино и водка. Друга изненада е, че младежите в Перербург, Русия употребявали  най-малко алкохол! Според специалисти от Националния център по наркомании, трябва да се затегне още повече продажбата и предлагането на алкохол и тютюневи изделия на децата по магазини и заведения. Не са редки гледките на млади, почти невръстни деца с бутилки бира в ръка по парковете. Повечето от препитаните деца споделят, че пият алкохол по купони, а най-тревожното е, че всеки третисе напива сам вкъщи. Тенденцията показва,

Деца закусват с бира в междучасието

че от пет тинейджъри през уикенда двама се напиват зверски. Родителите на около 30% от младежите, които употребяват стабилно алкохол, са алкохолици. Интересно, че всеки шести е захапал джама за пръв път  още  на 12 години!

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *