Село в Китай си построи небостъргач (снимки)

село Хуаси

За тържеството по случаи честването на петдесет годишнината на китайското село Хуаси (Huaxi) жителите откриват 328-метров небостъргач.

Разходите за изграждането на небостъргача се оценява на 3 млрд. юана или малко над 470 милиона долара. За изграждането на това чудо, всяка селско семейство отделило 10 милиона юана или по 1.5 милиона долара, така че хотелът наистина да се превърне в гордост за селските жители.

селски небостъргач

Село е известно още като “ населено място номер едно под небето“. То е основано през далечната 1961 година. Най-бедният жител на селото има в банковата си сметка най-малко сто хиляди евро кеш пара, в съответствие с изискванията на местните власти.

В селото има няколко индустриални компании, които са листвани на фондовата борса и куп самолети. Освен това селската управа планира да купи и кораби. Селяните са акционери и се получават по една пета от годишните печалби на компаниите.

През 2012 г. Оборотът на тези фирми се очаква да нарасне с около 6,5 милиарда евро, въпреки кризата. На това се вика село!
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/-ot21OxmMO8

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *