Рецепта за щастие – 6 лесни стъпки

Да направиш живота си хубав и щастлив съвсем не е лесно, нали? Когато срещнеш някой стар приятел изглежда, че всичко му е наред – добра работа, коли, вили, къщи, деца, любовници и прочие. Но още след първите думи разбираш, че нещо не е наред и въпреки успехите, пламъкът у него сякаш е угаснал.

рецепта за щастие

В последното си проучване, американски психолози поставиха на първо място въпроса защо става така. След няколко месеца усилен труд те стигнаха до добре познатия ни на всички извод, че щастието не се крепи на парите. Въпреки това те дават няколко безценни съвета, които могат да ни помогнат в трудни ситуации.

Създайте план

Създаването на реалистичен план за бъдещите цели (лични и професионални), може да ви помогне да се чувствате по – щастливи. Отбелязаните в списъка победи ще ви накарат да си спомняте за преодолените трудности с усмивка, а когато ви стегне шапката по някаква причина, да излезете по – лесно от депресията. Казано по друг начин, така ще имате възможност да оцените сами собствения си труд и като цяло да се чувствате доволни.

Обградете се с позитивни хора

Това може би е най – трудната част. Повечето хора са черногледи и казват „не”, дори когато е ясно, че ситуацията е „да”. Енергийните вампири, които изпиват мотивацията и устрема ни са навсякъде, но вие сами трябва да ги преодолеете. Акцентирайте върху набелязаните цели и си намерете усмихнати приятели, които се чувстват щастливи каквото и да се случи.

Бъдете подготвени за провала

Никога не си мислете, че питката е опечена и нищо не може да ви спъне в последния момент. Въпреки че не е прието авторът да споделя собствените си преживявания в първо лице ще кажа, че аз лично много пъти съм ставал свидетел на подобни провали. Последният беше при отразяването на една доста голяма сделка, която така и не стигна до финал поради опърничавостта на една от страните. Уж ръцете бяха стиснати, предварителните договори подписани, а накрая нотариусът остана с пръст в уста, както се казва.

Това, което се опитвам да обясня е, че никога не трябва да се доверявате сляпо на съдбата и да сте подготвени психически за провал. Може да имате и 1 милион неуспехи, но когато не се предавате победата със сигурност ще е ваша. Самосъжалението не е помогнало на никого, няма да помогне и на вас.

Оценявайте това, което имате

Да хвърчиш в облаците наистина е забавно и дори удобно, но въздушните кули много лесно се срутват, дори от най – малкия повей на вятъра. Дори да нямате 10 милиона лева в банковата си сметка, пак можете да бъдете щастливи. Достатъчно е да осъзнаете, че не сте на улицата и има какво да ядете, а милиони други нямат дори за къшей хляб. Разбира се, не разбирайте тези думи като съвет да забравите за мечтите си. Но осъзнаването на реалността със сигурност ще ви бъде от полза – в бизнеса и личния живот.

Направете си подарък

Навярно вече сте осъзнали, че никой на този свят няма да ви благодари или възнагради, защото сте си свършили работата както трябва. Така че единствено вие самите можете да си направите най – подходящия подарък. Какъв ще бъде той зависи изцяло от вас, но запомнете едно – важното е да създава добро настроение.

Тайната рецепта за щастие

Накрая ще споделим с вас най – важното нещо. За да си наистина щастлив, преди всичко трябва да бъдеш здрав. Поддържането на добро здраве е велика идея, която за зла врага се реализира много трудно в съвременна България. Най – лесното нещо е да преминете на здравословна диета и да започнете редовни посещения в залата за фитнес. Хубавата храна и двигателната активност са изключително мощни оръжия, и усилват многократно производството на хормоните на щастието.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *