Расизмът е програмиран в мозъка!

Ку-клукс-клан

Според учените, расизмът е програмиран в мозъка и действа несъзнателно. Същата верига в мозъка, която ни позволява да видим към коя етническа група принадлежи някой се покрива с други, които водят до емоционалните решения.

В резултат, дори разумно мислещ човек може да вземе неразумни решения, в зависимост от расата на другия.  Снимки от скенер на мозъка доказват, че взаимоотношения с хора от други етноси могат да отключат реакции, които са напълно непознати за нас. Това може да накара учените да разглеждат расизма по напълно нов начин.  Според тях, дори здравомислещ човек може да покаже расистко отношение без да осъзнае. Учените показват мрежа от места в мозъка, които имат значение при непреднамереното изразяване на расистко отношение. Тези данни са много важни за изясняване на естеството на възприятие между различните етнически групи и за това как може да се променят взаимоотношенията в реални условия. Това е мащабен международен проект на учените от Университета в Ню Йорк,

Неонацисти

съвместно с учени от европейски страни, сред които Англия и България.  „ Ако добрите хора, които имат добри намерения действат по начин, който не съвпада със стандартите за равенство, заради расовата група, към която принадлежи някой, тогава въпросът придобива ново значение. Това налага да получим данни как работи мозъкът ни, когато се изправим срещу расовите различия. Досега имаме само скромни сведения за процесите, които оперират в мозъка ни, без да имаме представа за тях. Въпросът какво ще правим с тях все още чака отговор”, казват учените.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/6ulzP7FKBGs

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *