Пуснаха яхтата на Стив Джобс на вода (снимки)

последната творба на Стив Джобс

На 28 октомври, повече от година след смъртта на Стив Джобс, пуснаха на водата яхтата на милиардера. Тя е направена по негов дизайн и за нея се споменава в  биографичната книга за основателя на Apple, написана от Уолтър Исаксън.

Както съобщават от списание „OneMoreThingpodcast“, кораба е кръстен „Венера“ и е бил пуснат на вода в Холандия в присъствието на вдовицата на гения Лорийн Джобс, синът му Рийд и дъщерите му Ерин и Ева.

Също така на събитието бил поканен и персонала, който е работил по създаването на яхтата. Всички те получили подарък от семейството на Стив Джобс – по един Ipod Shuffle с придружително писмо.

Яхтата е съвършенна

Сътрудниците, които са работили по дизайна на кораба, издават, че дължината му е 80 метра, а тялото е направено изцяло от алуминий, така че  кораба бил много по-лек, отколкото другите аналогични плавателни съдове.

Негова уникална особеност е и голямата слънчева тераса с джаузи на палубата и панорамни прозорци в носовата част. Приборите за управление на яхтата са сменени с компютри iMac.

Яхтата е уникална

Биографът Уолтър Исаксън твърди, че Стив Джобс е прекарал години в проектирането на тази яхта. Той е създал дизайна с френския дизайнер Филип Старк.

Проектиране и изграждане на кораба отнел шест години от живота на милиардера, който така и не успя да се порадва на творението си.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/2LwK3Qb9FBA

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *