Прекомерното пиене на кафе води до слепота!

кафе

Консумацията на повече от три чаши кафе на ден може да увеличи риска от загуба на зрението, според американско проучване.  Дори и по-умерени количества могат да увеличат риска от глаукома.

Глаукомата се появява, когато дренажните тръбички в окото се блокират. Така течността в окото не може да се оттича правилно и налягането се увеличава. Това поврежда оптичния нерв, който свързва окото с мозъка и нервните нишки от ретината.

Според учените, субстанции в кафето могат да увеличат налягането в окото и да предизвикат глаукома.  Тя се появява, когато материал се изтърка от ириса и лещата и запуши дренажната система, като увеличава налягането.

капучино

Няма данни за подобно действие на други съдържащи кофеин продукти, като чай, кола или шоколад. Предишни проучвания показват, че скандинавците имат най-голяма честота на глаукома, но и най-голяма консумация на кафе в света.

Кафето обаче носи и своите ползи- проучване, публикувано по-рано тази година показва, че консумацията на 4-5 чаши кафе намалява риска от сърдечни заболявания, инсулт и диабет.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/HUXDSUjm-Js

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *