Полицаи на колела щурмуват парковете !

Борисовата Градина

Столичани вече ще се разхождат необезпокоявани по парковете. За тяхното спокойствие ще се грижат полицаи на велосипеди. Ченгетата на 2 колела ще започнат да обикалят Борисовата градина и Южния парк още от началото на месец август.

Засега Столичната община е закупила два велосипеда, като единият ще пази реда в Южния парк, а другият ще патрулира в Борисовата градина. Спецченгетата ще въртят педалите в подходящо облекло, натъкмено за специфичните им задължения. Те ще са оборудвани с тениски от дишаща материя, велобермуди до коляното, черни чорапи и черни спортни обувки. Общинарите се канят да обучат за велополицаи по-младите служители на реда. Според тях, те ще са доста по-мобилни и ще реагират на сигналите на гражданите

велополицаи във Варна

значително по-бързо.  Велополицаите ще може да обикалят по-голяма територия от пешите патрули.  Тъй като за никого не е тайна, че столичните паркове са се превърнали в сборища за крадци, наркомани и извратеняци, се предвижда  ченгетата да дежурят в парковете всеки ден до месец октомври. Ако се окаже, че тази идея на общината е удачна,  догодина се ще закупят още няколко колела за велопатрули по паркове и градинки.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *