Под грима на чудовищата!

хорър

Напоследък филмите на ужасите изглеждат много зрелищни благодарение на компютърните специални ефекти. Но преди няколко години  по създаването на чудовищата са работили хора. Използвали са тонове грим, маски, парцали, за да направят актьорите толкова ужасяващи, че публиката да се страх да ги гледа.

Замисляли ли сте се кой стои зад тези чудовища, играта на които

Фреди Крюгер

съперничи и надминава дори тази на много от главните герои. Нека да погледнем под маската на героите от филмите на ужасите. Например, Фреди Крюгер, култовият маниак убиец от серията “Кошмар на улица Елм”. Фреди напада хората в съня им и убива жертвите си чрез най-съкровените им страхове. Това е най-популярната поредици в жанра “хорър”. Досега са снимани 7 филма, станали класика в жанра на ужаса.

Хелрейзър

Друга класика е „Хелрейзър“, от която досега са излезли 8 епизода. Първата е създадена през 1987 година от Клайв Баркър. Той прави филма по своята смразяваща новела “Обречени на Ада”. Е, определено успява да смрази кръвта и стомаха на феновете.

Какво ви говори една видео касета, пълна с кошмарни образи и

Самара Морган

един телефон, който предизвестява този, който гледа касетата? Да „Предизвестена Смърт“  – Самара Морган. Филма в който ужасът, мистериите  и съспенсът са преплетени в една съвършена нишка.

Франкенщайн - Борис Карлофф

И накрая, една класика Франкенщайн. Борис Карлофф – оригиналът. Тази роля го прави толкова популярен, че в последните години е представян просто като Карлоф или като Карлоф Тайнствения.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/h8eTifBXVFI

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *