Пазете се! Милица Гладнишка взе книжка!

милицаАктрисата Милица Гладнишка се оказва не само бедствие на сцената, но и на пътя.

Пълничката веселячка може да се справи с много неща в живота, но не и с педалите и волана.

Милица непрекъснато обяснявала, че като шофьор е пълен инвалид, но новото й гадже настояло тя да си извади книжка. Теглило й една лекция, че е срамота да живее в София и да ползва таксита или метро. Че не й отива на общественото положение да се размята по трамваи, когато може да си купи кола.

Актрисата можела да си купи личен автомобил винаги, но проблемът бил, че тя не може да се кара сама, а трябва да има някой зад волана. А Гладнишка никак не искала този някой да бъде точно тя.

Подложена на сериозни увещания и в името на любовта, Милица се записала на курсове в родната си Враца, където движението не било така натоварено и имала шанс да не се блъсне в някоя кола, докато кормува.

Инструкторът се хванал за главата с ученичката си. Тя вдигала ръце от волана и залягала, ако види камион насреща си, бъркала педалите и давала газ, вместо спирачка, а на изпита се шмугнала и отнела предимството на полицейска патрулка с аргумента, че всички други са длъжни да дадат предимство на начинаещ шофьор.

И ако искате да знаете, най-добре ще се справя, ако улицата е съвсем празна, заявила тя на изпитната комисия. Но точно на мечтаната празна улица нацелила  дупка, колата угаснала, както и надеждите й за книжка.

Милица господариГладнишка била скъсана, но втория път с чар и сълзи успяла да се пребори с колата и да вземе заветния документ.

Сега обаче всички я питат за какво й е, щом се страхува да кара. Тя се панирала от кошмарното движение в София и цялата потъвала в пот, докато се придвижи от точка А до точка Б. Карала кола само в краен случай, викала, показвала неприлични жестове на останалите шофьори, а те от ужас й правели път, за да не ги блъсне. Понякога правела сухи тренировки в почивните дни на по-празни улици, но още се панирала.

Аз не съм родена за шофьор. Или ще си наема свой собствен, или ще ходя с таксита, оплаквала се актрисата винаги, когато закъснеела за работа.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *