Откриха ново тракийско светилище – утроба!

Светилището

Местен човек от Приморско завел екипа на българският Индиана Джоунс проф. Николай Овчаров до древното капище на брега на  река Ропотамо. Удивителното е, че по форма пещерата, дето се помещава древното светилище, напомня женска утроба.

Това е второто такова капище открито по нашите земи. Пещерата е била дълбока пет метра и в нея се влизало със специално алпийско оборудване. Скалната обител се е образувала по естествен път, но на дъното и имало специален култов олтар на древните траки. Около находката имало и купища керамични чирепи. Според археологът намирането на втора пещера утроба, обяснява теорията на траколога, покойният вече бивш министър на образованието по Живково време, професор Александър Фол. Съгласно теорията на покойният траколог,  траките целенасочено използвали пещери, в които влиза слънчев лъч на точно времеви интервал. Тази символика представлявала, оплождането ан земята от слънцето, т.е. Небесният Бог.

проф. Овчаров пред капището

Оплождането давало началото на новата година и нова реколта. Лъчът бил фалическият символ на Небесния бог, който преминава през пещерата утроба, обяснява смущаващата находка професорът. При всички положения това откритие за пореден път доказва, че траките са можели да правят изчисления и са били наясно с разположението на небесните тела. Точно над пещерата имало и останки от древно тракийска крепост. Местността е добре позната на иманярите, според легендата тук някъде Вълчан войвода е закопал своето съкровище. Не случайно крепостта  е наречена от народа  Вълчаново кале.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/pXwN7Ad1Krs

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *