Най-шантавия пазар в света (снимки и видео)

Най-лудият пазар

Аз съм ходил един път в пернишка дискотека, два пъти в пазарджишка, три пъти съм пазарувал на Женския пазар в столицата и съм се прибирал жив и здрав. Но не съм си и представял, че може да има пазар като този в тайландската провинция Самут Сонгхрам (Samut Songkhram). Разположен на 70 км югоизточно от Банкок, този пазар е уникален.

Неговите продавачи, за разлика от колегите им по другите места, не се нуждаят само от остър ум и сръчни ръце, но и от бързи крака и  много, ама много пъргави ръце! Защо? Защото голяма част от пазара се намира на … железопътна линия.

влакът идва!

Осем пъти на ден влакът минава през пазара без да спира, което принуждава търговците и посетителите да се разпръснат и да изчакат влака да премине, преди да продължат с пазареното.

варда,варда

По принцип в Тайланд е пълно с доста интересни пазари, предлагащи жива храна ежедневно, независимо дали е ден или нощ, предлагат се деликатеси от насекоми или плаващи пазари,  разположени върху лодки платформи, които се движат през каналите на Банкок.

И все пак като пазара в Самут Сингхрам, известен сред местните като Мае Клонг  (Mae Klong), няма.  Когато влакът пристигне, всички участници в търговията и клиенти се махат от пътя на влака, така че той може да премине, без да смаже никого.

Пазар като пазар

Опитните продавачи вече толкова са свикнали с това си ежедневие, че са светкавични. След преминаването на влака, всички веднага, дори още по-бързо се връщат към нормалния живот на пазара, покупка и продажба на стоки.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/-Wx4uqVamQQ

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *