Най-възрастният мъж в света почина на 122 г. Рецептата му за дълголетие: Никакъв алкохол, тютюн и жени!

Магомед Лабазанов

Мъж, обявен в Русия за най-старият в света е починал на 122 години, според медиите там.

Магомед Лабазанов е роден през 1890, преди цар Николай II да се възкачи на трона и е бил на 27, когато Ленин взема властта през 1917. Рецептата му за дълъг живот, която споделил преди 4 години е въздържание от алкохол, тютюн и жени.

Въпреки това той е женен два пъти, развел се е с първата си жена, след като тя не го е дарила с наследник. Работник в дъскорезница , той никога не се е научил да чете и пише, но според него правилно хранене с плодове, царевица, пшеница, млечни продукти, зеленчуци и див чесън е много важно за дълголетието.

Той е празнувал 118 си рожден ден танцувайки Лезгинка, популярен фолклорен танц в Кавказ. Роднините на човека не са могли да го впишат в Кинагата за рекордите на Гинес, тъй като Магомед няма акт за раждане или другидокументи, които да докажат възрастта му.

Според приятели, това се дължи на хаоса в СССР, когато църквата и джамията били разрушени. Магомед е мюсюлманин, живял е село в Дагестан. Този регион е известен със своите дълголетници.

На 50 годишна възраст, в началото на Втората светован война , той е бил депортиран от Сталин в Централна Азия, и се е завърнал през 50-те години. Има 18 внуци и 20 правнуци. Надживял е трима от своите 4 синове.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/AV_Nd0SOBBU

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *