Мъжете и жените виждат нещата различно!

Мъжете и жените виждат това табло според пола си

Това няма да е изненада за никоя жена, която е изпадала в отчаяние при избора на дрехи на мъжа си. Половете виждат цветовете различно.

Изследване показва, че мъжкият и женският мозък представят цветовете по малко по-различен начин един от друг. Това означава, че ако и двата пола гледат оранжево, на мъжете то ще изглежда по-червено, отколкото на жените. Така и тревата изглежда по-жълта на мъжете  и по-зелена на жените. Но различията не спират дотук.

Изследвания в Университета в Ню Йорк показват, че мъжете изпитват трудност да различат малките нюанси на жълтото, зеленото и синьото. Ефектът е много малък, но може да означава, че избирането на нюанс е работа за жените. Интригуващите резултати идват от експерименти, в които на мъже и жени били показвани светлинни блясъци и трябвало да кажат какъв цвят виждат.

Мъжете и жените виждат цветовете различно!

Всички имали нормално виждане и никой не страдал от далтонизъм, което е по-често при мъжете. Според учените, разликите във виждането на цветовете между половете не може да се обясни с разлика в структурата на окото. Затова, отговорът се крие в мозъка, като хормонът тестостерон вероятно повлиява процеса и дава смисъл на информацията, която идва от окото.

Виждането далеч не е единствената разлика между половете. Според друго изследване, жените чуват по-добре от мъжете и имат по-остър вкус и обоняние.

Мъжете обаче са добри в друго- да откриват малки детайли в движещи се образи. Това именно е направило от нашите предшественици много добри ловци. В модерния свят, това би могло да бъде много полезно при гледането на футбол по телевизията.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/ezVib_giTFo

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *