Момче с лице на куче, момиче с четири крака и мъж с еластична кожа, ето защо публиката през 19-ти век е била пленена от цирка!

Момче с лице на куче!

Странни, но очарователни, тези стари фотоси разкриват цирковите представления в целия им блясък.

Фотографът Чарлс Айсенман следвал артистите в средата на 19-ти век в Ню Йорк и

Принц Рандиан

предлагал да ги снима, за да прави бизнес.  Чудатото шоу било популярно сред по-нисшите слоеве, в по-бедните квартали. Представленията включвали Принц Рандиан- роден без ръце и крака, но пък можел да се бръсне, рисува, пише и дори да свива цигари.

Той участвал във филма на Тод Браунинг от 1932, който имал за цел да покаже красотата на хората, които за много други са чудовища. Други участници били странни, но поради заболяване. Джоджо- момчето с кучешко лице, всъщност страдал от хипертрихоза, генетично заболяване което предизвиква прекомерно окосмяване, докато Фани Милс с огромите крака се смятало, че има болест на Милрой, която предизвиква отичане на крайниците.

момичето с четири крака

Шоуто показвало и деформирани животни (двуглави телета, еднооко прасе) или бебета с аномалии. С развитието на науката и обясняването на състоянието на чудаците като генетични мутации или заболявания, шоуто западнало, а към неговите изпълнители вече се отнасяли не с отвращение, а със състрадание.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *