Може ли сутиенът да деформира гърдите?

Въпросът вреден ли е сутиенът за гърдите тормози много жени. В интерес на истината, твърде малко от представителките на нежния пол знаят кои са плюсовете и минусите на тази популярна част от бельото, дали е полезен или напротив – може да предизвика негативна реакция.

вреден ли е сутиенът

Причините

Основните причини, поради които жените носят сутиен са две – морална и естетическа. В „съвременна” България все още се смята за срамно дамата да отпусне прелестите си на воля, особено ако е сред много хора. От друга страна много красавици дори не смеят да си помислят да излязат навън без сутиен, защото той кара бюстът да изглежда по – стегнат, добре оформен и по – голям.

Кога сутиенът може да бъде вреден?

Действително има ситуации, при които сутиенът може да предизвика отрицателно влияние върху развитието на бюста. Когато размерът му е по – малък от необходимото, той притиска гърдите, пречи на тяхното оформяне, намалява притока на кръв и възпрепятства дишането. Забелязвани са и случаи, при които води до нежелано отпускане.

Ползите

Освен естетическата и морални ползи (които все пак остават условни), сутиенът наистина може да бъде изключително полезен за някои жени. От него особено много се нуждаят надарените, които често изпитват неудобство от естествените си (или козметически придобити) форми. Също така е подходящ в студено време, тъй като служи като още една преграда пред хапещия вятър. Хубаво е да се слага и по време на фитнес, защото придържа бюста.

В крайна сметка учените обобщават, че като цяло сутиенът не е вреден. Добре е да го носите когато сте навън, но ако сте си вкъщи е препоръчително да го сваляте. Това правило се превръща в задължително по време на сън, тъй като възпрепятства кръвообращението.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *