Масово отвличане на булки в Букурещ!

Масово отвличат булки в Букурещ

Бяла лимузина набива спирачки, а булката с разкошна бяла рокля и воал е издърпана от своите похитители….

Това е един от най-цветните обичаи в Румъния- отвличане на булки.  Традицията да се измъква булката изпод носа на младоженеца и гостите  все по-широко се прилага в северната ни съседка и се превръща в обичайна гледка в Букурещ, известен като града на партитата на Балканите.

Всяка събота вечер, булки от Букурещ и околностите са „отвличани“ от приятели и закарвани на някоя топ атракция за туристи, където „са държани в плен”- танцувайки и забавлявайки се. Откупът: няколко бутилки с уиски или нещо по-романтично, например обяснение в любов от изоставения младоженец. „Похитителите“ преговарят по телефона за подробностите по сделката. Всичко разбира се е театър, който да забавлява младоженците. Подобни отвличания на шега са част от брачните церемонии в бившия СССР.

Букурещ

В някои страни гостите заключват булката или я крият в стая по време на празненството, искайки откуп от младоженеца- да изпее песен, да танцува или да плати понякога. В Румъния, този обичай става популярен преди няколко години, когато известен футболист наел Триумфалната Арка в Букурещ, за да предложи брак на приятелката си.

Нямало организирано отвличане, но мястото се превърнало в символ на сватбите и скоро монументът се превърнал в среднощна Мека за отвличането на булки. Миналата неделя около 20 булки били отвлечени и държани в плен на Триумфалната Арка, която е построена през 1922 година в чест на румънските воини, които загинали през Първата светова война, както и за да се чества присъединяването на Трансилвания към Румъния. Властите си затварят очите за партитата под монумента, което е теоретически незаконно, тъй като това е историческа забележителност.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/VtLuglaTKtI

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *