Любовта прави жените красиви

Хормони повишават нивата на мъжкия интерес

„Био Код“ за гладка и нежна кожа

любов хормони

Много пъти сме чували, че жената е най – красива, когато е влюбена. Оказва се, че в тази стара мъдрост има огромна доза истина и тя далеч не е плод само на въображението. Тайнството на любовта кара женското тяло да произвежда хормони, чиито аромат може буквално да побърка мъжете.

Проучване във Великобритания показа, че когато една жена е влюбена, тялото ѝ започва интензивно производство на хормона окситоцин. Излъчваните ухания карат мъжете да откачат и да намират дадената дама за изключително красива и интересна.

В лабораторията бил проведен още един експеримент. Учените изпробвали да сложат окситоцин в спрей, с който били наръсени десетина доброволки. От другата страна имало няколко мъже, които били помолени да оценят привлекателността на жените. Резултатите били поразителни, защото желанието за контакт на мъжката част се повишило неимоверно много, след като дамите били напръскани със спрея.

„Наистина ще излезе вярно становището, че любовта е химия. Самите ние останахме изненадани от въздействието на този аромат. Въпреки това не си мислете, че това е някакъв вълшебен елексир, който ще накара мъжете да се влюбят до безумие във вас. Целта на нашето изследване е да установим, има ли начин да се засили моногамията и да се ограничат безразборните сексуални контакти. До известна степен успяхме, защото установихме категорично, че хормонът засилва чувствата към постоянната партньорка”, разкрива експертът д-р Майкъл Фронт.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *