Любителите на канабис с по-голям риск от рак на тестисите

канабис

Мъжете, които пушат канабис са изложени на по-голям риск от рак на тестисите, според ново проучване. Тези пък, които използват кокаин имат по-малък риск от заболяването.

Учените са открили връзка между употребата на канабис за удоволствие и повишения риск от развитие на някои подвидове рак на тестисите. Резултатите показват, че потенциалните канцерогенни ефекти на марихуаната върху клетките на тестисите трябва да се имат предвид не само при употребата на дрогата за удоволствие, но и при терапевтично приложение при млади пациенти от мъжки пол.

Ракът на тестисите е най-често срещаното онкологично заболяване при младите мъже на възраст 15 до 45 години. За да установят дали употребата на марихуана за удоволствие има роля в развитието на рака, екип от учени от Калифорния изследвали 163 млади мъже със заболяването, които пушили марихуана и ги сравнили с 292 здрави мъже на същата възраст и етническа принадлежност.

кокаин

Мъжете, използвали марихуана били с двойно по-голям риск да развият подтипове на рак на тестисите и то злокачествени. Резултатите от изследването потвърждават тези на две предишни проучвания за връзката между употребата на канабис и рака на тестисите. Учените са установили, че мъжете, които употребяват кокаин имат намален риск от развитие на рак на тестисите.

Учените не са наясно все още как кокаинът повлиява на рака на тестисите, но подозират, че може би дрогата  убива продуциращите спрематозоиди клетки, тъй като подобен ефект има върху експериментални животни.  Това е първото изследване за връзката между кокаина и рака на тестисите, ето защо са необходими допълнителни епидемиологични изследвания, за да се потвърдят резултатите.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:


http://youtu.be/MYwYKOgjL7M

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Любителите на канабис с по-голям риск от рак на тестисите"

  1. Rick Simpson   14.04.2013 at 19:52

    Г-н admin1 Що за пропагандна новинка? Защо си мислите, че живеем в пещера без достъп до друга алтернативна информация а само с Вашия сайт! КОНОПЪТ ЛЕКУВА РАК а написаното от вас е нищо повече от изфабрикувана новина без каквото и да е покритие! Нямате ли срам ако някой ваш близък се нуждае от лечение в лапите на химио и лъче терапията ли ще го оставите и гледате как страда и умира малко по малко всеки ден… или ще го ИЗЛЕКУВАТЕ с масло от коноп! Ако наричате това което твърдя лъжа моля обосновете се с ясно данни за хора увредили здравето си с масло от коноп! Не ви прави чест да манипулирате така засрамете се промит мозък такъв!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *