Компютърните игри с насилие са полезни: увеличават поносимостта към болка с 65 %!

Видеоигрите, в които играещите трябва да стрелят по врагове могат всъщност да бъдат добри за хората.

Това заявяват учените, след като установили, че игрите увеличават прага на болката. Проучване в Университета в Кийл установило, че 40 доброволци можели да понасят стомашна болка с 65 % по-продължително, след като са играли игра с насилие, в сравнение с тези, които играли на голф с компютъра.

Участниците играли игри с насилие и без за 10 минути и после поставяли ръцете си в ледена вода, за да тестват реакцията си на болка. И тук, след играта с насилие участниците издържали с 65 % по-дълго в студената вода. Според учените това може да се дължи на естествения отговор на тялото към стрес, който може да активира пътищата в мозъка, които инхибират болката и намаляват чувствителността.

Doom headshot

В последващо проучване на екипа се оказало, че псуването също увеличава толеранса към болка. По този начин се освобождават емоции, най-вече агресия, което има същия ефект, както описания по-горе.

Учените споделят, че изследователите на болката вече изследват приложението на виртуалната реалност като начин за помагане на хората да се справят с болката. Група в Сиатъл, САЩ, окуражавали деца със силни изгаряния да изследват снежен виртуален пейзаж, докато им сменяли превръзките. Това намалявало болката и дискомфорта по време на процедурата.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/fTiGapNeN0Y

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *