Колко често лъжем на работното си място! – виж тук:

хората лъжат три пъти дневно за секс и работа

Според психолога Дан Бобински, над една пета от хората лъжат на работното си място поне един път седмично. Според специалиста хората лъжели по различни причини, но най-вече, за да задоволят прищявките на някой клиент или за да избегнат някое наказание и да скрият някоя своя грешка.

Друг негов колега психологът Дан Ариели, провел серия опити, с който доказва, че хората са по-склонни да лъжат и мамят, ако забележат, че останалите им колеги лъжат. Представете си какво става в митниците у нас.

Резултатите от неговото изследване показват, че не само лъжата е често срещано явление сред хората, но и маменето е заразна тенденция, коментира изследването си Ариели.

дано да не ме спипат

Затова много високопоставена и средна ръка мениджъри, допускат процъфтяването на тази негативна практика в техните предприятия, защото не разбират и не са наясно с причините за тези явления.

Съветът на специалистите към босовете за справяне с тези нагласи и демотивиращи явления, са да се придържат към ясните правила и да не позволяват конфликт на интереси и фаворизиране на някой за сметка на друг.

Качествата на един мениджър се състоят в това да обединява и изгражда приятелски колектив. Ако поддържа вражески отношения и сплетни в колектива, качествата на мениджъра са равни на нула.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/foL0GMw1vUA

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *