Книга развенчава най- популярните митове

Книги

Някога чудили ли сте се дали шоколада не предизвиква пъпки или колко от мозъка си използваме в действителност. В нова книга на автора Дейвид Хавиланд получаваме отговор на тези и други странни въпроси.

Може ли да ни пораснат рога? Да!

Необичайно състояние известно като cornu cutaneum води до появата на конични израстъци по главата и ръцете. Израстъците приличат на рога, дърво или корали, но са от кератин – протеинът, от който е съставена косата и ноктите. Обикновено пациентите премахват израстъците оперативно, тъй като това са тумори, които понякога са злокачествени.

cornu cutaneum

Каква е разликата между слабоумен и откачен?

Около 25 точки на теста за интелигентност. Терминът слабоумен се е появил през ранние 20 век, въведен от психолога Хенри Годар. Той е направил тест за интелигентност който категоризира участниците като талантливи (повече от 130 точки), нормални (71-129), слабоумни (51-70), откачени  (26-50) или идиоти (0-25). С времето хората използват термина по-скоро като обида.

Шоколад

Дали шоколадът води до пъпки?

Няма такива данни. Единствените храни, които предизвикват акне са млякото и тези с висок гликемичен индекс. Повечето експерти са съгласни, че акнето се дължи на хормона андроген, който предизвиква отделянето на повече себум. Пъпките се получават, когато мъртвата кожа блокира порите и се натрупва себум.

Колко дълго се смила дъвката ?

Много деца са предупреждавани от родителите си да не гълтат дъвки, защото те остават там 7 години. Несмилаемите дъвки, направени от гума, използвана и за автомобилите не се залепва в червата и се изхвърля навън по нормалния начин- в тоалетната.

Какъв процент от мозъка използваме?

Популярният мит, че използваме само 10 % от мозъка започва от Викторианска ера. Дори по-късно Айнщайн прави подобно становище. Оказва се обаче, от снимки на скенера, че ние използваме всички части на мозъка.


Какво прави витамин Е ?

Никой не знае. Въпреки, че е открит в голям брой храни, неговите качества не са доказани. Според проучвания той забавя стареенето, дори помагал при Алцхаймер, но това не е доказано. Съвсем скоро се доказа, че повишените му дози увеличават риска от сърдечни проблеми, заради повишено съсирване.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/He2rPLr7-c8

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *