Кандидат-студенски бисери – 2012 г. Много смях!

кандидатстуденти

Винаги е имало бисери, но според проверяващите, от година на година те стават все по-абсурдни. Тази година кандидат висшистите се потиха над темите: „Съединението през 1885 година и неговата защита“ и „Политически възход на българската държава при управлението на цар Симеон“. След края на изпита дойде ред да се потят и проверяващите. Според един от преподавателите, доста от зрелостниците са работили по своя собствена паралелна история.
Особено впечатление направило на изпитващите гениалното прозрение на един бъдещ историк, че Цар Симеон желал на всяка цена да остави следа в историята и затова драскал надписи под път и над път. С това си прозрение, кандидат студентът скрил шапката на историците в СУ. Накратко зрелостниците откриха, че Владимир Расате бил пияница гуляйджия и запален ловец, но по принуда, понеже така човекът се е стараел да върне вярванията на народа към езическите богове. Добре, че бил цар Симеон, в негово лице България намерила политик, който я изкачил до световни висоти. Симеон учил в Магнаурската школа и няма наука, до която царят да не се е докоснал. След неговото издигане на трона византийците си повярвали, че той ще се стане сателит на византийската държава. Но Симеон ги изненадал и за да отпразнува коронясването си, взел та преместил столицата на България в Преслав.

Ужассс

Възмутени, византийците нападнали родината ни, това изтощило неимоверно народа и хората са емигрирали в южната ни съседка. Да, ама пътят им до Византия бил тежък, защото границите ни били на 20 километра една от друга, което значи, че бежанците били път пеша. Симеон имал желание да превземе Константинопол, защото искал да възстанови античната Римска империя в славянски вариант. Името “Златният век“ дошло от това, че Симеон пишел със златно перо, четял златни книги, произнасял златни слова и написал “Златоструй”. Други прозрения на кандидат студентите са, че симеоновото семе щяло да остане в историята и че авторитетът на нашата държава не знаел граници.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/NdFSxOyZOFU

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Кандидат-студенски бисери – 2012 г. Много смях!"

  1. цвети   02.08.2012 at 13:55

    никак не е смешно,напротив трагично е и на мястото на тия усмихнати момичета и момчета аз щях да се срамувам.Жалко,че това е бъдещето на България

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *