Как химията на мозъка определя сексуалния ни живот!

Страст

Изучаването на мозъчната активност със снимачна техника може да помогне да се предскаже сексуалната активност, според ново проучване.

Учените установили, че хората които имат подчертана мозъчна активност докато гледат еротични снимки са по-сексуално активни. Има два фактора, които контролират реакцията на хората към сексуална стимулация и тяхното сексуално поведение, според сексолозите. Първият е химически, а именно нивата на тестостерон в тялото. Той е главният хормон, който контролира сексуалното влечение, така че

Скенер на мозък

хората с повече тестостерон ще реагират на еротичните снимки и ще потърсят сексуален партньор. Другият фактор са раличните нива на възпиране на сексуалността, което не е вродено, но е резултат от културата и възпитанието.  Хората, които са възпитани да асоциират секса с чувство на срам са по-малко сексуално активни и не се радват на еротичното стимулиране. Проучването е доказателство за критичната роля на мозъка при определяне на сексуалното влечение и сексуалното удоволствие.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *