Как да правим по – добри снимки

Знаете ли, че животът на една снимка е 200 години?

Снимките запечатват важните моменти от живота и ни позволяват да се потопим в спомените дори след изминаването на десетилетия. Технологията напредна много в последните години и даже любителските фотоапарати вече правят перфектни изображения. Ето как да създавате по – добри снимки.

фотография уроци

Планирайте

Някои от най – добрите фотографии на света са създадени след внимателно планиране и подготовка. Ако например искате да направите превъзходна пейзажна снимка, изберете внимателно времето. Силното обедно слънце не е за препоръчване, най – доброто време е един час след изгрев или преди залез слънце. Тогава светлината се разпръсква равномерно и е ласкава към обектива.

Изберете дрехите

Когато ще снимате хора, подберете внимателно дрехите, с които са облечени. За външни снимки е идеално облеклото в светли, пастелени цветове, защото се сливат с природата и не отнемат вниманието от лицето на субекта. Ярките, шарени и сложни модели изместват фокуса от човека.

Помислете за разположението

Включването в кадъра на визуални елементи като скали, лодки, дървета и прочие действат отпускащо и правят снимката да изглежда естествено. Издебнете децата докато си правят пясъчен замък или играят с топка и запечатайте завинаги радостта върху лицата им. Помолете съпругът / съпругата да застанат на заден план, защото така ще създадете дълбочина на композицията.

С 300 километра в час

Ако апаратът ви го позволява, настройте го да снима на висока скорост, когато искате да запечатате движение. Така ще избегнете размазването на обектите и субектите. В същото време се съобразете със светлината, защото ако няма достатъчно, снимката ще стане твърде тъмна. На сянка или в сумрак увеличете нивото на светлочувствителност (ISO), но внимавайте да не се появи твърде много шум (неприятните малки точици по снимките).

Photoshop

Модерните програми за обработка и редакция на изображения са страхотни и винаги можете да си помогнете, като „прекарате” фотосите си през някоя от тях. Но все пак по – добрият вариант е просто да правите хубави снимки.

Силата на Photoshop:

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *