Как да организираш евтино парти за Коледа

Гостите ви никога няма да разберат, че пестите

Всяка уважаваща себе си домакиня иска да организира приятно парти за коледните и новогодишни празници, за да увековечи приятните моменти със своите най – близки приятели. В днешно време обаче подобно тържество може да докара до фалит по – голямата част от българите и поради това идеята е обречена на провал. Ето как да спретнете купона по възможно най – евтиния начин.

евтино коледно парти

Всичко по левче

Не поглеждайте пренебрежително към този съвет. Защото в тези магазинчета се продават абсолютно същите стоки както и в големите супермаркети (е, може би етикетите и опаковките са други), но на доста по – тънка цена. Там ще намерите евтини съдове и прибори за еднократна употреба и само срещу 2 – 3 лева ще си спестите миенето на тонове чинии след края на партито.

Напитките

Да, всеки иска да се представи по най – добрия начин и да зарадва гостите със скъпи маркови питиета. Ако нямате възможност да вземете най – доброто качество, обърнете се към наливните напитки. Всички големи магазини предлагат вино и твръд алкохол в кутии вместо в шишета, което драстично занижава цената. Друго хитро нещо е да се разходите до близката търговия на едро и оттам да вземете каквото ви трябва на по – тънка цена.

Лъжливият сервитьор

Друга хитра хватка по отношение на напитките, е да приготвите вкусни и добре изглеждащи коктейли. Така хем ще се представите добре, хем ще ви излезе евтино. Защото в купата с пунша просто може да сипете малко повече сок отколкото скъпа водка и мартини, а всичко ще бъде ок.

Пропуснете топлите витрини на магазините

Да купиш готова храна от топлите щандове, определено не е най – разумното нещо от икономическа гледна точка. У нас надценката на опечените пържоли или празничните торти например, често надминава 400%. Да, малко трудоемко е, но вие не сте мързеливи и можете да си приготвите всичко сами. Онзи ден един приятел ми се оплака, че съпругата му е похарчила 50 лева за някаква отвратителна торта, която никой от гостите им не поискал да яде.

Замразени зеленчуци

По празниците цените на стоките хвърчат уверено нагоре, така е и с пресните зеленчуци. Решението на този проблем е да купите замразени, които ще свършат абсолютно същата работа за купона. Ами направете си сметка – в момента опаковка от около 500 грама струва 1. 10 лв, а килограм чушки повече от 3. Освен това предлаганите като пресни стоки също са били замразявани в халетата на супермаркетите, бъдете сигурни.

Музиката

Да, добре би било да наемеш Лили Иванова за твоето празнично парти, но можеш ли да си го позволиш? Съвременните технологии облекчават усилията за снабдяване с хубава музика. Просто влез в YouTube или VBox, избери вече създаден от някой друг плейлист с любимите си песни и натисни копчето. Така през цялата вечер ще радваш гостите с хубава музика и няма да ти се налага да се правиш на диджей.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *