Как да направиш добро впечатление на първа среща

Експертни съвети за частни и бизнес срещи

По всяка вероятност има хора, с които искате да се запознаете и да изградите приятелски връзки за дълго време. Ето как да впечатлите всеки един от тях.

първа среща

Актуална информация

Когато се подготвяте за важна среща, силно препоръчително е да си научите домашното: разровете добре в интернет и изчетете възможно най – много материали по темата за която ще говорите. Това е особено важно преди бизнес среща, тъй като евентуалните партньори трудно ще ви поверят парите си, ако изглеждате некомпетентни. И в частните срещи е същото – лесно бихте могли да впечатлите момчето / момичето което харесвате, ако знаете интересни неща за любимата му група, артист, спортист и т. н.

Усмихвайте се първи

Ако не ви обръщат внимание, нищо не ви пречи да вземете инициативата в свои ръце. Усмихнете се приветливо и установете контакт с очи, а когато отсрещната страна се усмихне, това обичайно се тълкува като позволение за завързване на разговор.

Направете своето представяне лесно за запомняне

Когато се запознавате с някой бъдете открити, говорете отчетливо и ясно. Кажете как се казвате, какво работите. Все пак не прекалявайте с информацията, а оставете и другите да се изкажат.

Престорете се, че човекът с който говорите е единственият в стаята

Експерти разкриват, че едно от най – отблъскващите и обидни неща на света, е да се оглеждаш непрекъснато за други хора, когато говориш с някого. Така че ако искате да направите добро впечатление, по време на разговора с новите си познати им посветете цялото си внимание. Със сигурност след това ще имате възможност да се видите и други присъстващи.

Не задавайте много въпроси

Ако се хвърлите с рогата напред и изстрелвате въпросите един след друг, това поведение много бързо може да стане досадно. По всяка вероятност ще ви помислят за любопитни клюкари, чиято единствена цел е да измъкнат информация, която впоследствие да раздрънкат. Така че колкото и да се интересувате от нещо, не си позволявайте да извивате ръцете на своите приятели. На първо време се фокусирайте върху по – общи теми, с чиято помощ можете да поддържате по – лесно разговора.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *