Какво те прави секси?

Със сигурност не е това, което си мислиш

Въпреки че не всички си го признават, на света няма човек, който не иска да изглежда добре в очите на противоположния пол, тоест на своите потенциални сексуални партньори. Това важи с пълна сила както за тийнейджърите и големите, така и за хората от третата възраст (не се смейте, те също имат нужда от любов).

ефектът на мажоретката

Да привличаш останалите не значи непременно, че трябва да си супер красив или интелигентен. Всички ние сме виждали хора, които не блестят с нещо особено, но по целия свят ги смятат за супер чаровни и невероятно секси. Добре, но от какво зависи да те харесват останалите? Дали заради дрехите, очите или поведението?

Отговорът ни дават учени от Сан Диего, Калифорния, които проведоха изследване сред 159 студенти от Университета Барни.

Ефектът на мажоретката

„По време на експеримента наблюдавахме едно интересно явление, което нарекохме „Ефектът на мажоретката”. Краткият извод от него е, че хората изглеждат по – атрактивни и привлекателни като са в група, отколкото ако са сами. Тоест, момичетата от мажоретния състав привличаха вниманието когато са заедно, а представени една по една не събудиха особен интерес почти у никой”, разкриват изследователите.

Откритието породи и хипотезата, че за да ви харесват, трябва да сте част от тълпата, или поне докато станете известни. Когато сте рамо до рамо с останалите, вие можете да получите свой собствен облик и да ви запомнят заради поведението, облеклото или просто заради начина по който свивате устни. Казано по друг начин, за да бъдеш чаровен се изискват съвкупност от качества, които за съжаление не всеки притежава.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *