Истината: Фалшивите силиконови импланти са безопасни!

Силиконови импланти

Фалшивите френски импланти, които предизвикаха паника у много жени, когато се установи че са изпълнени със силикон за матраци, могат да предизвикат дразнене ако се спукат, но няма да имат дълготрайни ефекти, според докторите.

Според тях гелът в имплантите не е нито токсичен, нито канцерогенен. Миналата година паниката беше в глобален мащаб, когато експертите предупредиха, че импланти на френската фирма са два пъти по-чупливи от другите марки. Те били напълнени със силикон, който се използвал за не медицински цели и бил свързан с разкъсвания и подувания в тялото.  Според изследвания френските импланти имали 15 до 30 % вероятност от спукване срещу 10-14% при други марки.

Те съдържат още и веществото силоксан, което е химически подобно на силикона.

Кандидатка за мис Силикон

Открито е в продуктите за коса и кожа, както и дезодорантите срещу изпотяване.  Повторни тестове на различни партиди на имплантите от френската фирма са проведени във Велкикобритания, Франция и Австралия по международните стандарти. Те показват, че имплантите са нетоксични и няма вероятност от дълготрайни увреждания за жените, които ги носят. Все пак тези имплатни са извън стандарта и лекарите съветват всички, които ги носят и усетят болезненост, възпаление и бучки да се обърнат към лекаря си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *