Искрено и лично за феномена мъжки сандали

Когато стане въпрос за мъжки сандали, много хора си представят явлението сандали с чорапи, което им носи предимно негативни асоциации. Ние обаче смятаме, че това отношение е напълно незаслужено и този тип обувки заслужават положително внимание. Разбира се, наистина е по-добре да не се комбинират с чорапи (особено бели), но това не означава изобщо да нямаме мъжки сандали в гардероба си.

Едно от малкото неща, които можем да носим през лятото и които да ни донесат жадувана прохлада, са именно сандалите. Колкото и да обичаме кецове или пък в офиса да държим на официалните обувки, те изобщо не са добър вариант за краката ни през лятото.

Чували ли сте например, че много служители на реда и военни страдат от гъбички по ноктите на краката? Това се дължи на факта, че те са принудени целогодишно да носят кубинки, които неимоверно запарват стъпалата им, предизвиквайки появата на неприятните гъбички. Ето защо е от сериозна важност краката да могат “да дишат” през лятото и това би било възможно с подходящи мъжки сандали.

Вярно, че разнообразието по мъжките щандове далеч не е такова като при дамите. Нямаме голяма възможност да избираме между това дали летните ни обувки да бъдат на висок ток или не (а и би било малко странно, нали?), дали да бъдат златисти, сребристи, на цветя, на звездички и на каквото още ни хрумне. Като цяло, вариантите наистина не са много, но пък са ни напълно достатъчни.

Без значение дали ще заложим на по-елегантен модел, какъвто например би бил такъв от естествена кожа, или пък ще изберем набук, велур, текстил или еко кожа, е добре да следим за няколко основни компонента.

Добре е стелката да бъде от материя, която не се хлъзга, тъй като през лятото това е сериозен проблем, който възниква с напълно естественото изпотяване на краката. Можем да заложим и на дишаща материя, както и самите сандали да имат повече отвори, за да може кракът “да диша”. Не на последно място, обърнете внимание на подметката и изберете ортопедична такава, за да сте сигурни, че кракът ви е обхванат максимално добре от сандалите и ще ви бъде удобно да ги носите през целия ден.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *