Иво Сиромахов с луксозен имот за 400 000 лв. в тузарското селище „Делта хил“

Иво Сиромахов

  Иво Сиромахов се шири в дом за 200 000 евро. Луксозният имот на шефа на сценаристите в „Шоуто на Слави“ се намира в тузарското селище „Делта хил“ край Перник. Там живеят все мастити бизнесмени, предпочели тишината и спокойствието в полите на Витоша пред шума и блъсканицата на големия град.

Почти всички обитатели на комплекса са се бръкнали колкото Сиромахов за къща, издържана от основите до покрива в американски стил. Чудно е обаче откъде сценаристът, чиито доходи би трябвало да са значително по-ниски от тези на новобогаташите, е извадил толкова пари. Да не би пък с писане текстове за вестници, списания и телевизионни програми да е успял да си докара толкова прилични доходи?

Сред ВИП комшиите на Иво са пернишката кметица Росица Янакиева и звездата от „Стъклен дом“ Яна Маринова. Достъпът до нашенското Ориндж Каунти, както находчиво перничани наричат селото, пръкнало се на невисок планински връх, става трудно. На входа има денонощна караулка и чичка, който старателно оглежда желаещите да прекрачат територията му.

Непознати не се допускат, защото могат да нарушат рахата на обитателите. Познатите пък са добре дошли. За тях бариерата се вдига безпрепятствено, а комфортът им е гарантиран, защото на територията има ресторант, кафета, сауни, СПА център и дори джакузита-макузита, както би казал Митьо Пищова.

Ако се вярва на местната мълва, с имота Сиромахов се сдобил преди няколко лета. Към къщата му, казват, имало голям двор, за който от време на време се грижела съпругата на сценариста. Не липсвали и никакви градински екстри. В почивните дни редовни посетители в имението били звездите на „Ку-ку бенд“ и „Шоуто на Слави“.

Обзавеждането вътре в къщата също било баровско. Затова и самият Трифонов обожавал да гостува на колегата си. „Делта хил“ било едно от малкото места, където Дългия можел да релаксира пълноценно, без почивката му да бъде саботирана от тълпи навлеци, дошли за автографи или внимание.

Селището толкова харесвало на Слави, че той дори посрещнал новата 2013 година в просторната трапезария на семейство Сиромахови, барабар с приятелката си Мартина, Зорница – съпругата на Иво, и децата им – Боби и Мартин.

За да е пълен уютът, госпожа Сиромахова почерпила видните гости с отбрани ястия и с баница с късмети, мълвят служители на баровския комплекс. Какво обаче се е паднало на учиндолеца и изгората му – никой не е наясно Знае се само, че мъжете не пропуснали сутрешния първоянуарски фитнес.

„Много народ минава през дома на Сиромахов. Той е контактен и забавен. Често устройва барбекюта, но не вдига шум

Добър съсед е. Виждали сме го да твори на терасата, да се разхожда из двора. Нищо чудно част от шеговитите текстове, които посвети на перничани, да са се родили именно край града ни. „Делта хил“ се намира на територията на село Кладница. На 25 километра е от София и на 5 от нашия град. От далеч се вижда надписът „Делта хил“ на върха. Явно богаташите искат да имитират Холивуд. Може един ден тук да стане българският Холивуд, но засега няма как. В селището вече започнаха да стават едни работи, типично нашенски. Имаше няколко кражби, а през август 2012 година известен строителен предприемач мистериозно се самоуби. Така и не станаха ясни мотивите му да посегне на живота си. Трагедията временно помрачи славата на тузарското селище, в което се очакваше нещата да вървят по мед и масло. Като цяло се гордеем, че интелектуалци като Иво предпочитат да живеят тук. Всеки божи ден той яхва автомобила си и пътува до столицата. Хубаво е, че е избрал нашия край“, споделят перничани, работещи като обслужващ персонал в тузарското селище.

Информаторите ни отбелязват, че сред гостите на Иво имало и политици. Не се мяркал обаче кумът му Чочо Попйорданов, нито кумата – джазпе-вицата Хилда Казасян.

Иво и Чочо се сближили на снимките на филма „Сезонът на канарчетата“ през 1993 г., в който участва и Невена Коканова. В лентата Сиромахов е Славчо, романтичен любовник на изнасилена героиня, изиграна от Параскева Джукелова.

 

Българският Ориндж Каунти

Затвореният комплекс „Делта хил“ се шири върху 400 декара на хълм на Витоша. До него се стига по тесен път, изпъстрен с много завои. Мястото се разпознава по надпис, имитиращ култовите букви Hollywood в Калифорния, САЩ.

През селището минават няколко улици. Всички те са кръстени на европейски столици. Най-големите баровци живеят на улица „Лондон“, а втора по авторитет е „Берлин“. Трета и четвърта в класацията са „Виена“ и „Париж“.

Къщите са 309 на брой, еднофамилни. Прилежащият двор към всяка от тях е с площ от 300 до 1200 кв. м. „Делта хил“ има необходимата инфраструктура, инженерни съоръжения и зони, които са на разположение на всички обитатели.

Затвореното селище е строено по проект на естонско-българската компания „Делта имоти“. Средната цена на имотите е от порядъка на 1300 евро на квадратен метър. От мястото има чудесен изглед към витошките върхове Острица и Селимица.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *