Зловеща криза ни удря ако не се вдигнат доходите до есента, прогнозират експертите!

мизерия

Представяйки месечния доклад за юли, председателят на Центъра за Икономическо Развитие, Георги Прохазки алармира, че ако не се вдигнат доходите на българите, това ще доведе до негативни последици върху икономическия ни растеж.

За да се предотврати новата криза, това трябва да стане в края на 2012 година, зове  Прохазки. Един непредубеден поглед на неспециалист върху доклада сочи, че икономиста е прав. Изводите за нашата икономика са далеч не оптимистични. Растежът е забавен доста, а ръстът на  брутния вътрешен продукт е едва 0.5% през първите три месеца на годината. Според протокола, инфлацията до юли е 0.5%, но с вдигането на цените

мизерия пенсионери

последно време и очакваните шокови увеличения през есента, специалистите предвиждат тя да достигне поне до 3-4% в края на годината. Друга тревожна тенденция е и драстичното увеличаване на безработицата, която официално е  13% , а заетите намаляват с 1.6%. Дори най-добрите сектори в родната икономика през миналата година, сега са в тотален спад. Българската промишленост в момента е с нулев растеж през първото тримесечие на годината, положението на финансовия и имотния сектор е трагично, само търговията е със слабо увеличение. Затова трябва да се вземат мерки и да избегнем нова дълга и мрачна криза.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/qS_P-FBVIM0

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *