За какво най-много лъжат жените?

Честни сини очи!

Оказва се, че една на десет жени лъже новия си партньор за броя на хората, с които е спала. Освен това според проучването по-младите жени има два пъти по-голяма вероятност да спестяват истината, когато срещнат ново гадже.
Естествено когато жените лъжат, те го правят с най-добри намерения. Най-голямата лъжа сред жените е сумата, която харчат за дрехи, като 26 % преувеличават значително. 20 % от жените пък казват, че са послъгвали за килограмите си, докато 6 % заявяват, че са по-млади отколкото са. Мъжете, обаче са дори по-лоши от жените, когато става дума за лъжа. Проучването е установило, че мъжете лъжат 650 пъти в годината, срещу 537 за жените. Най-честите лъжи са извиненията за късното прибиране, или преструвките, че ще се приберат по-рано, отколкото в действителност.  20% от мъжете признават, че лъжат за количеството на алкохола,

Който лъже, носът му расте

който са изпили. А изглажда, че всички ние се лъжем, като смятаме, че лъжем за добро. Един от пет от нас признава, че лъже, за да спаси репутацията си, а една четвърт казват, че се чувстват  на разпит от приятелите и семейството.  Проучването защо лъжем е проведено за да отбележи пускането на трилъра Safe House, в главната роля Дензъл Уошингтън. „Изследването показва, че хората лъжат за най-различни неща“, казва говорител за филма. „Главните жертви на измамата са най-близките ни, като и мъжете и жените лъжат много половинките си. Ние може и да мислим, че им спестяваме болезнена истина, но в действителност лъжем, за да запазим репутацията си или да променим мнението  на хората за нас“.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *