Десерт за закуска е ключът към отслабването!

Добри новини за хората на диета – хапването на сладко за закуска в действителност помага да се свалят килограмите и най-важното- да се задържат за по-дълго.

Учените изследвали 20 души със затлъстяване, които на случаен принцип трябвало да следват една от две ниско калорийни диета. Въпреки, че двете диети имали едно и също съдържание на калории (1600 за мъжете и 1400 за жените), едната включвала обилна закуска, в която имало лакомство, докато другата диета позволявала по-обилно хранене, по-късно през деня.  Според учените от Университета в Тел Авив, тези, които консумирали богата на протеини и въглехидрати закуска по-добре

Диета

спазвали диетата за отслабване, отколкото тези с нискокалоричната закуска.  За осем месеца, участниците в проучването свалили средно 17 килограма на човек в двете групи. Все пак, в последните 4 месеца на изследването групата с нискокалоричната закуска качила отново около 10 килограма, докато участниците, които консумирали десерт на закуска свалили по още 7 килограма на човек.

Според учените, тук вече се касае не само за намаляване на теглото, но за намаляване на апетита, като по този начин се възпрепятства връщането на килограмите.  Участниците, които хапвали десерт на закуска съобщили за намалено чувство на глад, в сравнение с другата група. Кръвните тестове също разкрили, че нивата на грелина- хормон на глада, спаднали с 45 % при групата с десерт на закуска, докато при другата спаднали с 30 %.  Според учените, по-добрите резултати се дължат на времето и състава на храната. Те казват, че диетата с високо съдържание на протеини намалява апетита, комбинацията с въглехидрати  държи сити участниците, докато десерта държи желанието за сладки и мазни храни под контрол.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО – НЕ Е СА ХОРА СЪС СЛАБИ НЕРВИ!
http://youtu.be/VS2mfWDryPE

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *