Да умреш заради Евро 2012!

Фен

Има големи фенове на футбола, дето не откъсват поглед от телевизора, има още по-големи запалянковци, дето дават мило и драго само и само да се доберат до билет за любимия отбор или да присъстват на финала на някой футболен турнир.

Има и такива, които жертват семейния и професионалния си живот за омайната игра. Но в Китай, да гледаш Евро 2012 може да ти коства живота. Китайски футболен фен починал, след като прекарал 11 нощи без да мигне, за да гледа всеки мач от Евро купата. Джианг Ксяошан подкрепял Аглия и Франция, но си отишъл от света във вторник сутринта. Поради часовата разлика, той стоял буден всяка нощ с приятели и отивал на работа сутринта. След мача  на Италия и Ирландия, той се прибрал в къщи в 5 сутринта, взел душ. Заспал и не се събудил повече. Приятелите му казват,че новината за смъртта му ги е шокирала, защото той водел сравнително здравословен живот и играел футбол в отбора на университета до преди няколко години.  Според източници, обаче, ефектът на алкохола и цигарите, комбиниран с хронично изтощение са довели до смъртта на 26- годишния младеж.

Това не е първият път, когато китайски футболен фен пострадва заради футбола. По време на световните в Германия, 2006 и Южна

Родният град на фена

Африка, 2010, много хора са били приети в болница, поради изтощение от липса на сън. Лишаването от сън заради видео игри, например е голям проблем в Южна Корея. По-рано тази година на пристрастените към игрите им е било разрешено да прекарват само по 4 часа на ден играейки.  Правителството на страната търси система за регулация на времето, през което учениците играят за 24 часа. Така искали да въпрепятстват самоубийствата, дължащи се на пристрастяването към интернет и игрите. Играта щяла да се изключи сама след 2 часа, ще следва 10 минутна почивка, а след това може да се играе за максимум два часа отново.  През февруари в Тайван, младеж лежал 9 часа мъртъв в интернет кафе, без да бъде забелязан. Смята се, че той е получил инфаркт, след като играл League of Legends в продължение на 23 часа.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *