Дарина Павлова се завръща в родината, захваща туристически бизнес

 

Дарина Павлова (в средата)

  Дарина Павлова се връща в България и не само за да живее в тук, но и за да развива бизнес, научихме ексклузивно. Вдовицата на Илия Павлов вече подготвя преместването си в София, издават и нейни приятели от Италия, и хора от кръга й в София. Мадам Мулти ударно преподрежда банковите си сметки и прехвърля активите си от различни имоти и фирми, за да стартира чисто нов бизнес у нас. Освен това прави ремонти на резиденциите си в София, които са доста запуснати.

 Тя притежава имение в „Драгалевци“ и палат в „Бистрица“. И двете къщи от години са необитаеми и затова се нуждаят не просто от освежаване, а от сериозно реновиране. Там вече кипи усилен труд и бригади от майстори стягат резиденциите за завръща­нето на мадам Мулти.

 По всичко личи, че зака­ните на Дарина да се върне трайно у нас не са празни приказки. Тя разпродава всичките си имоти в САЩ и изтегля парите си в Европа. Зад океана мадам Мулти притежава 3 имения и 2 апартамента и всички до един са пуснати на борсата за недвижими имоти.

  Резиденцията във Виена близо до Вашингтон се търгува за 1,5 млн. долара и според запознати вече има доста желаещи да се сдобият с нея. Освен къща от 400 кв.м, тя включва 7 декара земя, тенис корт и басейн. Според информа­ция в италианската преса пък въпросното имение е купено още през 1991 г. от Илия Павлов за 757 хиляди долара, така че Дарина ще спечели двойно от сделката.

 Освен тази къща вдови­цата на боса на „Мултигруп“ е обявила за продан срещу 1,7 млн. долара и друг имот в тузарско предградие на Вашингтон. За него вече дори имало сигурен купу­вач и предстояло сделката да се изповяда до месец, разказват близки до баровката.

 Дарина продава чрез американски агенции и апартамента във Вашинг­тон, по-скромна къща в Александрия и имот във Фалс Чърч. На тезгяха са и две фамилни яхти, които досега вдовицата пазела, за да дава балове на тях два пъти в годината. Цената на една от луксозните лод­ки е 2 млн. долара, докато другата се продава срещу едва 700 хиляди. 

Мадам Мулти явно е решила завинаги да скъса с Щатите, но точно обратното е отношението й към родината. Наскоро тя дори се поинтересувала от състоянието на хотелите си у нас и поискала пълен финансов отчет. Сметките ще са готови до края на юли, когато се очаква първата визита на богатата вдовица у нас.

 Тя е възложила одита на български финансови консултанти и е заявила желание да развива ударно туристически бизнес.

Силвио Берлускони

  За това проверява не само активите и управле­нието на гранд хотела във Варна, в който има участие чрез офшорна фирма, а и на комплекс от вили край софийското градче Долна баня.

 В курорта с минерални извори тя притежава апетитен парцел с лук­созен централен хотел и куп къщи за гости. Те бяха вдигнати навремето от Илия Павлов, който инвестира в мястото, за да печели от чуждите туристи, които посещават намиращия се в близост голф комплекс. Сега Дарина явно е решила да възобнови проекта на мъжа си и да поеме в свои ръце контрола върху перспективния бизнес.

 Единствената собстве­ност, която Дарина Павло­ва засега няма намерение да продава, е огромният апартамент, който се на­мира на площад „Навона“ в Рим. Според италианските медии жилището е подарък от премиера Силвио Берлускони. Приятели на бизнес дамата твърдят обаче, че тя лично е платила за апартамента около 2 млн. евро, но държала покупка­та да се свързва с бившия италиански премиер.

 Междувременно горе­щата връзка на Дарина с милионера бе потвър­дена за пореден път от италианските медии. Според  публикации в пресата на Ботуша наскоро  Берлускони дал вечеря в чест на българската си любовница.

 Той бил очарован от предаването на Дарина Павлова, което тя стартира в една от неговите телевизии, част от компанията „Медиасет“. Бившият премиер похвалил мадам Мулти  за „поредния й неве­роятен успех“ и й пожелал дълга кариера на екран с шоуто „Сънувайки Италия“, което пред­ставя живо­та на успели итали­анци в САЩ.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *