Голи велосипедисти плъзнаха из улиците на Лондон!

гол протест

Вчера стотици чисто голи велосипедисти се изсипаха по улиците на Лондон  за ежегодната световна обиколка. Гледката шокира лондончани, а някои дори се опитаха да възпрепятстват движението на смелчаците.

Оказва се, че въпреки многото плът, изложена на показ, целта на събитието е съвсем сериозна. Обиколката се провежда в знак на протест, за да се насочи вниманието към безопасността на велосипедистите, да се намали зависимостта от бензина и дизела и да се спаси планетата. Освен това и не малко от

Да спасим планетата

велосипедистите са мотивирани да участват в похода и като протест срещу наглите шофьори и безумното движение по пътищата. Нещо като да се спре нередното излагане на хората и планетата на колите и замърсяването, което те причиняват, оправдават действията си организаторите. Голите обиколки се провеждат в повече от 50 града, като в Лондон е най-голямата и впечатляваща. Обиколката стартира още през 2004 с 58 участници, а от 2007 те са повече от 1000. Очаква се скоро да се включи и София в това начинание, просто в момента вървят преговори между еко организациите.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/DAsvCyzQIk8

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *