В Брюксел глобяват за обида!

Брюксел на война срещу псуването

Честичко ли псувате и обиждате? Онзи отсреща ви е вдигнал кръвното и едва се сдържате да го наречете…. Стоп! Не и на улицата в Брюксел.

Да, защото ще ви излезе соленичко. За това сега там могат да ви глобят с цели 250 евро. „Всяка форма на обида сега е наказуема, независимо дали е расистка, хомофобска или друга”, казва кметът на европейската столица.

От началото на седмицата брюкселските полицаи вече може да глобяват всеки, ако го чуят да произнася нецензурни думи по адрес на когото и да било.  Досега съдиите в Брюксел не бяха заети да се тревожат за наранени чувства, но от сега властите са приели, глоба за обида, която започва от 75 евро.

за подобно нещо вече ще ни глобяват в Брюксел

Представете си ако се приеме такава глоба  в България, така общинарите ще напълнят касичките на общините  за отрицателно време. Просто трябва да направят няколко обиколки по Женски пазар или Главната улица на Пловдив, коментират българите.

От години  Брюксел се гордее  със семейно-приятелската си атмосфера. Именно затова това белгийската столица бе избрана за седалище на повечето европейски и международни институции.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/gMFXUrXkpFs

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *