Безсолна диета срещу хъркане

Учени от бразилската болница Порто Алегре съобщиха, че съществува доста лесен начин за справяне с хъркането. Според тях при повечето хора ще е напълно достатъчно просто да намалят приема на сол, за да се отърват от този неприятен и досаден проблем.

диета срещу хъркане

Оше здравословни диети можете да откриете в специализирания сайт otslabvane-dieti.net

Твърденията им се базират на експеримент, проведен върху 60 пациенти. Хората били разделени на три групи, като първата вземали диуретични медикаменти, втората преминала на безсолна диета, а третата запазила обичайния си начин на живот.

Важно е да се отбележи, че всички участници страдали от обструктивна сънна апнея, която тормози около 5 % от възрастните хора по света. Преведено на нормален език това значи, че пациентът страда от запушване на гърлото по време на сън, по време на което се прекъсва навлизането на чист въздух в дробовете. Предизвиква се от отпускане на меките тъкани и мускулите в гърлото, а дишането може да спре за цели 10 секунди.

По време на тестовете медиците установили, че сред основните причинители за това състояние е завишената консумация на сол, която предизвиква задържане на течности в тялото. Това от своя страна води до стесняване на горните дихателни пътища при легнало положение, а хъркането е един от основните симптоми на обструктивната апнея.

При експеримента учените забелязали, че пациентите поставени на безсолен режим и лечение с диуретици, имат съществено подобрение. Хъркането намаляло значително само за една седмица, като това се дължи на значителното занижаване количеството соли в организма. Пряк ефект от това е намаляване задържането на течности и последващото подуване на гърлото по време на сън.

Използването на диуретични медикаменти обаче дало един доста неудобен ефект – чести посещения до тоалетната през нощта, което естествено нарушава здравословния сън. Така че в крайна сметка стигнали до извода, че най – мъдрото решение срещу хъркане е безсолната диета.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *