Абитуриентските балове Кога ще престане кошмарната простотия?

  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7… Наближава 24 май и се усеща, че е време да се настроим психически за оглушителното крещене на младежите, които и тази година ще отброяват един по един от класовете на средното си образование. Картинката е позната на всички – изтупани в кос­тюми момчета и девойки с разголени гърбове, вика­щи в истерия от прозор­ците на тузарски автомо­били, накичени с панделки и балони.

 Същински парад на кича, който всяка годи­на става все по-голям. Сякаш часовникът върви назад – колкото повече уж трябва да се добли­жаваме до Европа, тол­кова повече Ориентът ни придърпва към себе си в мазния си ритъм на кюче­ка и вулгарната телесност. Истински парад на плът и простотия и преглед на актуалните чалга хитове, носещи се с оглушителни децибели от отворените прозорци на лимузините. Откъде толкова агресия в тези хлапета? Откъде този примитивен мерак да се държат като свине?

  Днеш­ните абитуриенти при­личат по-скоро на оковани в клетка животни. Да си ги представим без звука от виковете им и клаксоните на коли­те и ще видим, че е така.

 Излизат през прозор­ците с отворени гърла и страховити погледи, ся­каш са диви животинчета, току-що уловени в джунг­лата. А размазаният от пот и сълзи макияж по лицата им още по-силно допълва впечатлението, че нещо в тези млади и празнуващи хора не е наред…

 Опитвме се, но не можем да си обясним с какво тол­кова допринася цялата простотия за радостта на зрелостниците. Защо 19-годишни момичета трябва да се правят на евтини магистрални проститутки или пропаднали фолкпевици с ужасяващите си тоалети, тупирани коси и тонове вампирски грим върху младите си лица? Това ли са знаците, че вече са пораснали? Или може би искат да ни по­кажат какво всъщност е бъдещето на България, защото нали след време точно те ще са хората, които ще ни движат на­пред.

  Нормално ли е родители да подаряват силиконови цици на децата си за бала, а момчетата да се държат като бутафорни копия на някоя отдавна простре­ляна мутра. Чалга абиту­риентите на България са наистина тъжна гледка и, може да сме уверени, че скоро няма да се лишим от нея.

 Отвращаващо е, когато се види абитуриент, който още има акне по лицето си, да държи потна бутил­ка в ръка и да се налива на всяко поредно 3, 4, 5… 10 и т.н.

 Сигурно си мисли, че така изглежда много мъ­жествено в очите на съу­ченичката си, която меч­тае да оправи от седми клас… Знам, че навярно звучи брутално. Но за та­кива абитуриенти – такъв коментар. Това е голата истина, неподправена като бутилка марково уиски. 

 Само искрено можем да се надяваме, поне тазгодишните бало­ве да минат без сакатлъци. Нали се сещате, че от иг­рачка лесно става плачка. А когато в ситуацията са намесени алкохол, еуфо­рия и шофиране на ав­томобил, наистина става опасно.

 Да пожелаем на абиту­риентите да имат поне един спомен от балната си вечер. И да не им се вярва, за последно се съ­бират в този пълен състав от училище. На следва­щите сбирки не всички ще дойдат. Така че ще е хубаво, ако не прекаля­ват с наздравиците и не приличат на разглобени зомбита след „вълшебна­та“ бална нощ.

Още сензации:

loading...

9 Отговора за "Абитуриентските балове Кога ще престане кошмарната простотия?"

  1. kristina   21.05.2012 at 20:12

    Каква е тази безсмислена статия? Сякаш никой от нас не е преживявал този момент???… и въпрос към автора: ИСКАШ ДА МИ КАЖЕШ С ТАЗИ СТАТИЯ, ЧЕ ТИ НЕ СИ БИЛ АБИТУРИЕНТ?

    Отговор
    • Petzko   21.05.2012 at 21:34

      И аз съм бил абитурент, ама такива простотии не сме правили… Не знам, може би такива бяха времената или просто чалгата не беше (все още) модел за подражание!? Статията е супер, много точна и конкретна! Съгласен съм с автора, адмирации.

      Отговор
  2. Симона   21.05.2012 at 22:06

    И аз съм съгласна с автора на статията. Хубаво си бях намислила изобщо да не правя бал – с тоя кич, простотия и чалгария, просто нямах търпение да свърши по-бързо, за да се измъкна на терлички и никога повече да не се връщам назад във времето в онзи противен момент, който, честно казано, определено не искам да се повтори. Не е изобщо минал и заминал покрай вълшебството – за да можеше да е такъв, нещата трябваше да изглеждат доста по-различно

    Отговор
    • julianow   23.05.2012 at 12:50

      Точно за това говоря че си била някаква комплексирана с акне , дебела свиня която няма хабер от живота ……..и най вероятно приличаш на лелка … задръстена а и не личи да си много умна … жалки хора сте мухльовци пълни …….неговоря :D:D

      Отговор
  3. julianow   23.05.2012 at 12:42

    Нормално е да сте съгласни със статията , като вие на тази възраст сте били няк’ви задръстени , девствени мухльовци (и все още сте си същите) които са били комплексирани от жалкото си съществуване ….а ние просто се забавляваме………..КАПИШ?

    Отговор
  4. RoyalP   27.05.2012 at 10:49

    Тази статия е пълна простотия!!! Всеки е бил абитурент и е искал да се забавлявя. И днешните абитуренти имат същото право. Роклите не е нужно да са толкова къси или гърбовете да са толкова голи, но това си е техен избор. За акнето, това е доста злобно. Има и възрастни хора с акне. Не е нужно да се споменава. Ако искате да пишете смислени статии, кажете нещо ново. Всички знаем как младежите се забавляват сега. И съм сигурна, че когато вие сте били абитуренти, по-възрастните от вас не са били очаровани от поведението на връсниците ви.

    Отговор
  5. iveta   27.05.2012 at 23:50

    jualianow ti si tolkova tupo par4e 4e hodi se grumni nqkade, SELQNIN, taka li se zabavlqva6 be 4algo evtina ??? Prostotiqta li e edinstvenata ti radost i sredstvo za zabava…

    Отговор
  6. yashinaki   30.05.2012 at 15:31

    Че малко прекаляват младите абитуриенти, е ясно. Но това е тяхно право. Дали след време ще гледат снимките си и ще съжаляват за голотиите и разюзденото си поведение времето ще покаже. Но така или иначе, те са отражение на обществото ни – на нагласите, на манталитета, на възпитанието което са получили. С акне или не, имат право да се забавляват и да прекарат паметната вечер облечени както сметнат за необходимо. Злобните и комплексирани коментари, както и обидните квалификации са безполезни…

    Отговор
  7. Нянюшка Ягг   26.05.2013 at 19:03

    Простотии и груби селски изцепки винаги е имало и ще има. Лично аз повече се интересувам откъде взехте, овчари ш**ани, снимката с трите момчета (най-долу) и имате ли съгласието на децата? Пък и е редно драскачът да се подпише, та да се знае кой е за псуване.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *