Човек на Златко Баретата водил атаката над БФС

Росен Петров - Животното

  Росен Петров – Животното е един от арестуваните за погрома над БФС в петък, се разбра от източници в полицията. Колоритният бандит със страховити татуировки е сред тарторите на агитката на ЦСКА. Той е предвождал хулиганите които са недоволни от фалита на червените и изляха гнева си над сградата на футболния съюз на ул. „Иван Асен“ в София.

Куриозното е, че Росен Животното е подсъдим по мегадело за разпространение на наркотици заедно с дясната ръка на Златко Баретата – Антон Савов – Тони Мамата, а ден преди погрома над БФС е пуснат от съда да пътува в чужбина за две седмици, за да се лекува. Явно Росен е оздравял веднага и се е впуснал да отмъщава на БФС без да се притеснява, че го съдят за наркотици и го грозят до 10 години затвор.

Росен Петров е на свобода с гаранция от 30 хиляди лева от края на 2012 година. Бандата за наркотици на Баретата е разбита през февруари 2009 година, а след това МВР под ръководството на Цветан Цветанов забатачи разследването. Четирима от босовете в групата обаче успяват да се покрият. Един от тях е Росен Животното , който отговаря за разпространението на наркотици в центъра на София. Години наред води улични битки с дилърите на конкурентите си от групата на Таки, които освен всичко друго са и фенове на „Левски“.

Росен Петров - Животното с паве в ръка

Росен Петров е арестуван през лятото на 2010 година във Варна, след като се връща от плаж.

Оказва се, че е бил в България, докато МВР го издирва. След задържането е тикнат в ареста. С него са и Тони Мамата, Добрин Синигеров – Голямата Муна и Генчо Романски – Радо, който е женен за сестрата на Цеци Красимирова и също е арестуван на плажа през 2010 г., но на южното Черноморие.

Делото срещу четиримата лейтенанти на Златко Баретата е отделено от другото, по което Баретата вече има присъда и обжалва.

„Росен преживя много тежко ареста, защото не можеше да ходи на мачовете на ЦСКА. Той от дете е фен на отбора и пътува навсякъде с тях. Биткаджия е, лесно се пали, другите от агитката го гледат в очите и го слушат, защото е много лют, като се разсърди. Не знам дали се е занимавал с наркотици, аз го познавам само от трибуните на стадион „Българска Армия“, разказва фен на ЦСКА.

От десетилетие групите на Златко Баретата и на Таки враждуват не само за териториите на наркопазара, но и на стадионите. Росен Животното е цесекар, а обвиняемият от групата ня Таки Антон Калчев – Тони Застраховката е председател на фенклуба „Левски Запад“. За него лидерът на Атака Волен Сидеров твърди, че взема пари от ГЕРБ, за да организира хората си да правят ексцесии по протестите срещу правителството на Орешарски.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *