Ченгета укриват убиеца на Кирил Кирилов – Шкафа

Кирил Кирилов - Шкафа

  “Криминална полиция“ има информация кой е убил Кирил Кирилов – Шкафа седмица преди да се яви на последното заседание по делото „Наглите“. Това твърди негов близък приятел, който е разпитван за покушението срещу бандита.

Ченгетата знаели дори, че Шкафа е трябвало да бъде отвлечен, но не за пари, а за наказание. Записи от камери до мястото на убийството му са запечатали лицата на извършителите, но до този момент няма арести за това престъпление.

Киро Шкафа е убит точно преди година в софийския квартал „Младост“, близо до дома си. Късно вечерта, докато се прибира със съпругата си вкъщи, той е застрелян от неизвестен досега нападател.

„Не са искали да убиват Киро. Стреляли са го в краката, намя куршуми в тялото му. Поръчителят е искал да му отмъсти. Умрял е от кръвозагуба. Той имаше много информация за връзките на подземния свят с висши ченгета и обмисляше дали да я каже да делото „Наглите“, както това направи Васко Кеца от „Килърите“. Той осветли връзките на Бойко Борисов с международния трафик на синтетични наркотици.

Киро имаше информация за по-дребни зависимости, но те щяха дълго да се обсъждат в обществото. Предполагам, че историята е подобна на тази с дъщерята на Брендо. Ченгетата знаят какво се е случило, но не си мърдат пръста, може би ги натискат да не работят по случая“, разказа близкият му приятел пред репортер с надеждата разследването да продължи, след като ГЕРБ вече не са на власт.

Той има познати полицаи, които са споделили с него, че по времето на Цветан Цветанов начело на МВР са спирани разработки срещу знакови лица от ъндърграунда, а по някои от престъпленията въобще имало забрана да се работи.

Заради убийството Кирил Кирилов – Шкафа не можа да се яви на делото „Наглите“, където щеше да бъде осъден както останалите на 18 години затвор, защото е доказано участието му в няколко отвличания.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *